2022 İçin Karbonsuzlaştırma

Önümüzdeki yıl ve sonrasında "karbondan arındırma" ihtiyacı hakkında daha fazla şey duyabilirsiniz. Bu terimi, ekmek, patates ve makarna gibi 'karbonhidrat' içeren yiyecekleri daha az yiyerek kilolarını azaltmak isteyen insanlar gibi, diyete girmiş bir bina olarak düşünün.

Binalar açısından, karbondan arındırma savunucularının azaltmak istediği "karbonhidratlar", topluca fosil yakıtlar olarak adlandırılan doğal gaz, fuel-oiller ve kömürdür.

Binalar, Türkiye’de enerjinin yaklaşık yüzde 40'ını kullanıyor ve ülkenin karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 30'undan sorumlu olduğundan, binaların karbon emisyonlarını azaltmak bir öncelik haline geliyor.

Bu kirlilik, fosil yakıtların öncelikle alan ve su ısıtması için yerinde yakılması ve aydınlatma, klima, cihazlar veya alan ve su ısıtma için elektrik üreten kamu hizmetlerinden kaynaklanmaktadır.

Birçok büyük şehir, fosil yakıtların kullanımını ve bunun sonucunda atmosfere karbon salınımını önemli yüzdelerle ve hatta sıfır emisyona kadar azaltmanın yollarını arıyor.

Şehirlerin, karbondan arındırma hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için, daha eski, mevcut binalardaki enerji talebini ve dolayısıyla hava şartlandırma ve yüksek verimli cihazlar gibi iyileştirmeler yoluyla elektrik tüketimini düşürmemiz çok önemlidir. Daha düşük talep, yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımını teşvik etmeye, havayı daha fazla temizlemeye ve muhtemelen enerji faturalarını azaltmaya yardımcı olur.

Cam filmleri, enerji kullanımını azaltarak ve normalde iyi durumda olan ancak güncellenmiş enerji tasarrufu faktörleri bulunmayan pencerelerin ömrünü uzatarak binaların daha düşük karbon emisyonu elde etmelerine yardımcı olmada önemli bir rol oynayabilir. Güneş kontrollü cam filmleri, bir cam pencereden geçen güneş enerjisi miktarını yüzde 80 oranında azaltabilir.

Cam filmleri paradan tasarruf etmek için hemen çalışmaya başlar, etkinleştirilmeleri veya kontrol edilmeleri gerekmez ve güneşin zararlı UV ışınlarını %99 oranında azaltmak gibi diğer birçok fayda sağlarlar. Cam kırıldığında bir arada tutmaya yardımcı olarak güvenlik sağlar.

Cam filmi ihtiyacınız olduğunda, talebe dönüşmeden kullanılacak üründe IWFA(Uluslararası Cam Filmi Derneği) logosunu aramayı unutmayın.

Previous
Previous

Cam Filmi Hakkında Mitler

Next
Next

Güvenlik İçin Cam Filmi